Naturalne oleje i masła – doceń ich kosmetyczne właściwości!

Pomagają nam w codziennej pielęgnacji ciała i włosów, dostarczając im wielu cennych składników odżywczych. Na co można liczyć w chwili, gdy postawi się na naturalne oleje i masła? Jakie kosmetyki mogą nam przynieść najlepsze rezultaty?

Naturalne oleje i masła jako skuteczne kosmetyki
Jako naturalne kosmetyki, oleje i masła już dawno zdobyły wielką popularność. Grono ich sympatyków konsekwentnie się poszerza, co też nikogo dziwić nie powinno. Te składniki mają przecież wyjątkową moc, a systematyczne sięganie po nie każdemu z nas może pomóc w ochronie skóry i włosów. W substancjach tych znajduje się przecież wiele cennych dla zdrowia i urody witamin oraz mikroelementów. Cennym skarbem są tu również kwasy tłuszczowe – substancje, które skutecznie wspierają proces regeneracji skóry. Naturalne oleje i masła natłuszczają i ujędrniają, odżywiają i leczą skórę. Wystarczy tylko dobrze dopasować kosmetyki do swych potrzeb, by móc liczyć na zadziwiające rezultaty.

Jakie olejek i tłuszcze mogą nam pomagać w codziennej pielęgnacji?
Wśród tych substancji, które cieszą się wyjątkowym uznaniem, ważne miejsce zajmuje masło shea (znane też jako masło karite). Pozyskiwane z afrykańskich orzechów, jest bezcennym wsparciem dla osób mających problemy ze zniszczoną i przesuszoną skórą. Pomaga też tym, którzy muszą walczyć z łuszczycą oraz z atopowym zapaleniem skóry. Cenionym darem natury jest też olej kokosowy, pomocny w pielęgnacji skóry suchej i atopowej. Z jego niezwykłych właściwości można też korzystać w trakcie walki z pierwszymi zmarszczkami oraz w chwili, gdy głównym problemem dermatologicznym staje się zbyt szorstki naskórek. Olej ten pomaga jednocześnie utrzymać włosy w dobrym stanie, szczególnie w chwili, gdy są one zbyt suche lub gdy głównym problemem staje się w ich przypadku łupież. Kolejnym darem natury, a jednocześnie wyjątkowo cennym źródłem witamin, jest olej makadamia. Jako kosmetyk sprawdza się w pielęgnacji cery wrażliwej i suchej, zalecany jest też tym, którzy mają problemy z łuszczącą się skórą lub przesuszonymi włosami. Skuteczne nawilżenie oraz walka z procesem starzenia się to walory, którymi podbija nasze serca olej marula – afrykański olejek, który powoli podbija nasz rynek. Wśród tych olejków, które są już znacznie lepiej znane, wyróżnia się jeszcze olej jojoba – idealny kosmetyk do pielęgnacji cery suchej i trądzikowej. Olej ten jest jednocześnie cennym wsparciem dla osób walczących z łuszczycą oraz z innymi chorobami skóry o charakterze zapalnym.

Naturalne masła i oleje to bezcenne kosmetyki, z których mocy z pewnością warto skorzystać. Dzięki nim można wspomóc skórę w walce z uciążliwymi problemami dermatologicznymi, można zapewnić jej też dodatkową ochronę przed czyhającymi na nią zagrożeniami. Cenne witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe sprawiają, że regularne korzystanie z tych wyjątkowych darów natury każdemu z nas przyniesie wiele korzyści.

OLEJ MACADAMIA – Pogromca cellulitu 30ml .

Olej Macadamia pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno australijskich orzechów macadamia (Macadamia ternifolia). Olej zawiera nasycone i nienasycone kwasy tłuszczone, w tym kwasy Omega-3, Omega-6 i kwas oleopalmitynowy (Omega-7), witaminy z grupy B, prowitaminę A, witaminę E, K, PP, olejki eteryczne, pektyny, związki siarkowe i związki mineralne. Jest produktem w 100% naturalnym i bezpiecznym. Nie wywołuje podrażnień ani alergii. Olej Macadamia stosowany jest samodzielnie jako serum antycellulitowe, do masażu oraz jako dodatek do kosmetyków, maseczek i peelingów.

Wskazania:

Pielęgnacja skóry dojrzałejzapewnia odpowiednie napięcie i jędrność skóry oraz wzmacnia efekt naturalnej bariery ochronnej. Olej Macadamia wyraźnie wygładza zmarszczki, poprawia kontur twarzy, rozjaśnia i regeneruje skórę.

Redukcja cellulitu i rozstępów

Olejek po opalaniu – działanie łagodzące i ułatwiające gojenie oparzeń słonecznych

Serum nawilżające do codziennej pielęgnacji skóry dojrzałej

Sposób użycia:

Niewielką ilość oleju nanieść na skórę twarzy i ciała. Pozostawić do wchłonięcia. Stosować dwa razy dziennie. Masaż Olejem Macadamia wykonywać regularnie minimum raz w tygodniu w celu redukcji cellulitu i rozstępów. Nie stosować na rany i na uszkodzoną skórę.

Czytaj więcej
Porównaj
OLEJ TAMANU – Remedium na blizny i opryszczkę wargową 30ml .

Olej Tamanu otrzymywany przez wytłaczanie na zimno pestek z dojrzałych owoców drzewa tamanu (Calophyllum Inophyllum) jest wykorzystywany zewnętrznie i wewnętrznie jako naturalne remedium w leczeniu wielu chorób. Właściwości lecznicze oleju tamanu wynikają z zawartości naturalnych flawonoidów: kwasu kalofillowego i kallofilloidyny, wysokiej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych (linolowy i oleinowy), fitosteroli (stigmasterol) oraz mikro-
i makroelementów. Zawartość kwasu kalofillowego i kallofilloidyny nadaje olejowi niespotykane właściwości gojące, przeciwzapalne, przeciwbólowe, przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwgrzybiczne, antybiotyczne oraz redukujące blizny. Właściwości lecznicze oleju tamanu zostały potwierdzone wieloma badaniami.
Produkt w 100% naturalny i bezpieczny.

Wskazania:

Blizny i świeże rozstępy

Opryszczka wargowa!

Trądzik

Choroby skóry (egzemy, dermatozy, grzybice, łuszczyca, pokrzywki)

Codzienna pielęgnacja skóry tłustej, mieszanej i problematycznej

Środek gojący i regenerujący, polecany zwłaszcza w oparzeniach, odmrożeniach i owrzodzeniach

Sposób użycia:

Blizny/zmiany skórne/opryszczka: stosować punktowo dwa razy dziennie bezpośrednio na zmiany

Pielęgnacja twarzy i ciała: niewielką ilość preparatu rozetrzeć w dłoniach i rozprowadzić na skórze. Pozostawić do wchłonięcia.

Czytaj więcej
Porównaj
OLEJ ARGANIA – „Eliksir młodości” 10ml , .

Olej Argania pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno owoców drzewa Arganii Żelaznej (Argania spinosa) pochodzącej z południowo-zachodniej części Maroka. Olej arganowy zwany Złotem Maroka jest produktem wyjątkowym o unikalnym składzie. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe głównie kwas oleinowy i linolowy, tokoferol, skwalen, fitosterole, fenole, witaminę F oraz mikro- i makroelementy jest produktem najwyższej jakości, w 100% naturalnym i bezpiecznym. Olej Argania stosowany jest samodzielnie jako silne serum odmładzające, do masażu oraz jako dodatek do kosmetyków, maseczek i peelingów.

Wskazania:

Silne serum przeciwzmarszczkowe i odmładzające – poprawia elastyczność skóry, opóźnia procesy degradacji włókien kolagenowych i elastynowych oraz wspomaga odnowę skóry. Spłyca zmarszczki, silnie regeneruje i nawilża skórę. Chroni przed działaniem wolnych rodników.

Rozstępy i cellulit – profilaktyka i terapia (masaże lecznicze)

Regeneracja włosów i skóry głowy

Sposób użycia:

Twarz/Ciało: niewielką ilość produktu nanieść na skórę. Pozostawić do wchłonięcia. Stosować dwa razy dziennie. Olej nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Masaż: olejem Argania wykonywać regularnie w celu redukcji cellulitu i rozstępów.

Regeneracja włosów: wetrzeć olej Argania u nasady włosów, pozostawić minimum na 6 godzin (najlepiej stosować przed spaniem). Rano umyć włosy delikatnym szamponem.

Czytaj więcej
Porównaj
OLEJ ARGANIA – „Eliksir młodości” 30ml , .

Olej Argania pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno owoców drzewa Arganii Żelaznej (Argania spinosa) pochodzącej z południowo-zachodniej części Maroka. Olej arganowy zwany Złotem Maroka jest produktem wyjątkowym o unikalnym składzie. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe głównie kwas oleinowy i linolowy, tokoferol, skwalen, fitosterole, fenole, witaminę F oraz mikro- i makroelementy jest produktem najwyższej jakości, w 100% naturalnym i bezpiecznym. Olej Argania stosowany jest samodzielnie jako silne serum odmładzające, do masażu oraz jako dodatek do kosmetyków, maseczek i peelingów.

Wskazania:

Silne serum przeciwzmarszczkowe i odmładzające – poprawia elastyczność skóry, opóźnia procesy degradacji włókien kolagenowych i elastynowych oraz wspomaga odnowę skóry. Spłyca zmarszczki, silnie regeneruje i nawilża skórę. Chroni przed działaniem wolnych rodników.

Rozstępy i cellulit – profilaktyka i terapia (masaże lecznicze)

Regeneracja włosów i skóry głowy

Sposób użycia:

Twarz/Ciało: niewielką ilość produktu nanieść na skórę. Pozostawić do wchłonięcia. Stosować dwa razy dziennie. Olej nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Masaż: olejem Argania wykonywać regularnie w celu redukcji cellulitu i rozstępów.

Regeneracja włosów: wetrzeć olej Argania u nasady włosów, pozostawić minimum na 6 godzin (najlepiej stosować przed spaniem). Rano umyć włosy delikatnym szamponem.

Czytaj więcej
Porównaj
OLEJ ARGANIA – „Eliksir młodości” 100ml , .

Olej Argania pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno owoców drzewa Arganii Żelaznej (Argania spinosa) pochodzącej z południowo-zachodniej części Maroka. Olej arganowy zwany Złotem Maroka jest produktem wyjątkowym o unikalnym składzie. Bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe głównie kwas oleinowy i linolowy, tokoferol, skwalen, fitosterole, fenole, witaminę F oraz mikro- i makroelementy jest produktem najwyższej jakości, w 100% naturalnym i bezpiecznym. Olej Argania stosowany jest samodzielnie jako silne serum odmładzające, do masażu oraz jako dodatek do kosmetyków, maseczek i peelingów.

Wskazania:

Silne serum przeciwzmarszczkowe i odmładzające – poprawia elastyczność skóry, opóźnia procesy degradacji włókien kolagenowych i elastynowych oraz wspomaga odnowę skóry. Spłyca zmarszczki, silnie regeneruje i nawilża skórę. Chroni przed działaniem wolnych rodników.

Rozstępy i cellulit – profilaktyka i terapia (masaże lecznicze)

Regeneracja włosów i skóry głowy

Sposób użycia:

Twarz/Ciało: niewielką ilość produktu nanieść na skórę. Pozostawić do wchłonięcia. Stosować dwa razy dziennie. Olej nie pozostawia tłustego filmu na skórze.

Masaż: olejem Argania wykonywać regularnie w celu redukcji cellulitu i rozstępów.

Regeneracja włosów: wetrzeć olej Argania u nasady włosów, pozostawić minimum na 6 godzin (najlepiej stosować przed spaniem). Rano umyć włosy delikatnym szamponem.

Czytaj więcej
Porównaj
OLEJ MACADAMIA – Pogromca cellulitu 100ml .

Olej Macadamia pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno australijskich orzechów macadamia (Macadamia ternifolia). Olej zawiera nasycone i nienasycone kwasy tłuszczone, w tym kwasy Omega-3, Omega-6 i kwas oleopalmitynowy (Omega-7), witaminy z grupy B, prowitaminę A, witaminę E, K, PP, olejki eteryczne, pektyny, związki siarkowe i związki mineralne. Jest produktem w 100% naturalnym i bezpiecznym. Nie wywołuje podrażnień ani alergii. Olej Macadamia stosowany jest samodzielnie jako serum antycellulitowe, do masażu oraz jako dodatek do kosmetyków, maseczek i peelingów.

Wskazania:

Pielęgnacja skóry dojrzałejzapewnia odpowiednie napięcie i jędrność skóry oraz wzmacnia efekt naturalnej bariery ochronnej. Olej Macadamia wyraźnie wygładza zmarszczki, poprawia kontur twarzy, rozjaśnia i regeneruje skórę.

Redukcja cellulitu i rozstępów

Olejek po opalaniu – działanie łagodzące i ułatwiające gojenie oparzeń słonecznych

Serum nawilżające do codziennej pielęgnacji skóry dojrzałej

Sposób użycia:

Niewielką ilość oleju nanieść na skórę twarzy i ciała. Pozostawić do wchłonięcia. Stosować dwa razy dziennie. Masaż Olejem Macadamia wykonywać regularnie minimum raz w tygodniu w celu redukcji cellulitu i rozstępów. Nie stosować na rany i na uszkodzoną skórę.

Czytaj więcej
Porównaj
OLEJ GOLDEN JOJOBA – Na wypadające włosy 100ml , .

Olej Golden Jojoba pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu Jojoba (Simmondsia Chinensis). Olej Jojoba bogaty jest w nasycone i nienasycone alkohole, kwasy tłuszczowe, witaminę A, E, F, skwalen oraz fitosterole. Olej Jojoba jest preparatem wyjątkowym, ponieważ wykazuje 100% biozgodność ze skórą. Charakteryzuje się dużym powinowactwem do cementu międzykomórkowego, dzięki czemu łatwo penetruje wszystkie warstwy skóry i posiada zdolność odnowy struktury naskórka. Preparat jest w 100% naturalny i bezpieczny. Olej Golden Jojoba stosowany jest samodzielnie jako silne serum, do masażu oraz jako dodatek do kosmetyków, maseczek oraz peelingów. Olej Golden Jojoba posiada naturalny filtr ochronny (SPF 3-5).

Wskazania:

Silne serum przeciw wypadaniu włosów!!!

Codzienna pielęgnacja skóry dojrzałej – opóźnia procesy rogowacenia oraz starzenia skóry

Pielęgnacja skóry tłustej i trądzikowej – działanie przeciwzapalne, łagodzące i zmniejszające wydzielanie sebum.

Sposób użycia:

Twarz i ciało: niewielką ilość oleju nanieść na skórę twarzy i ciała, pozostawić do wchłonięcia. Najlepsze efekty uzyskuje się stosując olej dwa razy dziennie.

Wypadanie włosów: wieczorem wetrzeć niewielką ilość oleju we włosy u nasady głowy. Rano spłukać i dokładnie umyć włosy delikatnym szamponem. Zabieg powtarzać dwa razy w tygodniu.

Serum na wypadnie włosów: wymieszać 4 łyżeczki glinki żółtej, 20ml wody i 10ml oleju Jojoba. Powstałą maskę nanieść na włosy, pozostawić na 20 min i zmyć letnią wodą.

Czytaj więcej
Porównaj
OLEJ AVOCADO – W trosce o najmłodszych 100ml .

Olej Avocado otrzymywany jest w wyniku tłoczenia na zimno dojrzałych owoców Avocado (Persea Gratissima). Nazywany również olejem siedmiu witamin (A,B,D,E,H,K,PP). Olej Avocado bogaty jest w nienasycone kwasy tłuszczowe, mikro- i makroelementy, fitosterole oraz lecytynę i skwalen. Jest produktem najwyższej jakości, w 100% naturalnym i bezpiecznym. Olej Avocado stosowany jest samodzielnie do masażu oraz jako dodatek do kosmetyków, maseczek, peelingów.

Wskazania:

Skóra atopowa – silne nawilżenie skóry wrażliwej i skłonnej do alergii, hamuje transepidermalną utratę wody, wnika w głębokie partie skóry, odżywia i regeneruje. Polecany szczególnie do pielęgnacji wrażliwej skóry dzieci i niemowląt. Wykazuje biozgodność z lipidami naskórka. Olej Avocado posiada naturalny faktor SPF 3-4.

Zmiany zapalne, grzybice, egzemy i dermatozy – zawartość swalenu działa przeciwzapalnie i przeciwgrzybiczo, a wysoka zawartość chlorofilu łagodzi i koi zmiany skórne.

Sposób użycia:

Pielęgnacja skóry – niewielką ilość produktu nanieść na skórę. Pozostawić do wchłonięcia. Stosować dwa razy dziennie.

Masaże – olej Avocado jest olejem gęstym. Zaleca się łączenie go z Olejem ze Słodkich Migdałów w stosunku 1:1

Czytaj więcej
Porównaj
Olej Kokosowy – Nierafinowany 100ml .

Olej Kokosowy pozyskiwany jest w procesie tłoczenia na zimno twardego miąższu orzechów palmy kokosowej (Cocos nucifera). Jest bogatym źródłem witamin
i minerałów. Charakteryzuje się wysoką zawartością kwasów tłuszczowych, w tym kwasu laurylowego, witamin z grupy B, witaminy C i E, kwasu foliowego oraz mikro-  i makroelementów. Produkt w 100% naturalny i bezpieczny. Polecany do każdego rodzaju skóry.

Wskazania:

Działanie przeciwzapalne – trądzik, atopia, egzemy, dermatozy, zmiany skórne o nieznanej etiologii, grzybice skóry.

Silne działanie przeciwłupieżowe!

Regeneracja – oparzenia, odmrożenia.

Redukcja przebarwień i plam wątrobowych.

Nawilżenie, odżywienie, uelastycznienie skóry.

Odżywienie cebulek włosa oraz skóry głowy.

Sposób użycia:

Nawilżanie, uelastycznianie, regeneracja, odżywianie skóry – niewielką ilość oleju rozetrzeć w dłoniach, a następnie nanieść na skórę twarzy i ciała. Wieczorem wetrzeć niewielką ilość oleju kokosowego we włosy u nasady i w końcówki. Rano spłukać i dokładnie umyć włosy szamponem. Zmiany skórne – olej kokosowy stosować dwa razy dziennie na chorobowo zmienione miejsca

Łupież – olej kokosowy wetrzeć w skórę głowy na noc, rano zmyć delikatnym szamponem

Czytaj więcej
Porównaj

Dodaj komentarz